Pistasjesmør
Matprat.no

Pistasjesmør

Dette kryddersmøret er så deilig at nesten kan bare spise ved siden av godt brød. Du skal prøve det til stekt kylling eller kalkunfielt.

Fremgangsmåte

Ta skallet av pistasjenøttene og gni dem mot hverandre for å få av mest mulig av den grå hinnen utenpå nøttene (eller kjøp ferdig skrelte pistasjenøtter).

Ha nøtter og hakket chilipepper i en matprosessor og kjør det så vidt sammen til en jevn blanding uten å være most.
 
Rør inn smør og persille og smak til med salt og pepper. Sett kaldt til servering.
 
Deilig kryddersmør til stekt kylling- eller kalkunfilet.
 
Tips: Lag en pølse av smøret på plastfilm eller aluminiumsfolie. Rull smøret til en tett pølse og la det stivne i kjøleskapet. Før servering skjærer du smøret i skiver.
 
Smøret kan lages i forveien, og kan holde opptil en uke i kjøleskapet, eller ca 2 måneder i fryseren.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her