Plukkfisk

Ingredienser
400 g Torskefilet
Salt
3 Poteter
100 g Smør
1/4 Løk
4 Sjalottløk
Gressløk
Melk/ fløte
Salt og pepper
Flatbrød

Fremgangsmåte

Skjær løk i middels tykke skiver.

Rens og grovhakk sjalottløk.

Ha et par spiseskjeer smør i en panne og smelt smøret på middels varme.

Tilsett løk og fres alt sammen til løken er blank og myk, men ikke brun.

Kok poteter i usaltet vann.

Del i biter og tilsett løk. Rør til en mos med en sleiv eller en ballongvisp. Ha i mer av smøret. Spe med litt fløte eller melk.


Trekk fisken i 8–10 minutter i lettsaltet vann.

Skjær fisken i 3 cm store terninger og tilsett i pannen med potetene.

Ha evt. i resten av smøret og spe med litt mer fløte eller melk om nødvendig. Smak til med salt og pepper.

Pynt med finhakket gressløk.

Server med flatbrød.

Sendt inn av KINE NUMME

Forsiden akkurat nå
Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her