Plukkfisk
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Plukkfisk

Det finnes mange ulike oppskrifter på plukkfisk. Denne utgaven er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Kok potetene, avkjøl i kaldt vann og skjær dem i små terninger.

Finhakk løken og skjær purreløken i så tynne skiver du kan.

Smelt smøret i en kjele og rør inn melet.

Spe med melk mens du rører og la sausen koke i ca 10 minutter, den skal være forholdsvis tykk.

Stek løken i smør til den er blank.

Ha i potetterningene og ¾ av purren.

Ha i den hvite sausen og vend inn fisketerningene.

Smak til med salt, pepper og muskat.

Sprøstek baconet i tørr panne.

Server med sprøstekt bacon og resten av purren.

Tradisjonelt serveres plukkfisk med flatbrød og smørøye.

TIPS:
• Du kan selvfølgelig bytte ut litt av melken med fiskekraft.

• Noen dråper worcestershire sauce gir en fyldigere smak.

Flere herlige torskeoppskrifter finner du her

Her får du vært så praktiske kokketips

 Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

 Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 47 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen