Pochert ishavsrøye på crispy blomkålterte, toppet med skogsoppduxelline og lardo,potetgnocchi og potet- og steinsoppskum
Gunn Beate Helgås, Solvolds

Pochert ishavsrøye på crispy blomkålterte, toppet med skogsoppduxelline og lardo,potetgnocchi og potet- og steinsoppskum

Fremgangsmåte

Pochert ishavsrøye toppet med soppduxelline og lardo:
Ishavsrøyene fileteres, deles i 12 porsjoner og krydres med frisk finhakket koriander, salt og pepper. Kantarellene, sjampinjong, sjalottløk og hvitløk kuttes i biter. Sjalottløken freses i olje sammen med soppen, tilsett smør mot slutten sammen med persillen, salt og pepper.

Damp ishavsrøyene i stekeovnen ved 200 grader i ca.7 minutter. Stek lardo eller flesk i biter sprøtt og gyllent. Ta av skinnet på ishavsrøyene og topp porsjonene med soppduxelline og lardoen.

Blomkålkrem:
Rens blomkålen og ta av 12 pene små buketter. Kok resten av blomkålen mør. Sil av vannet.
Kjør blomkålen i blender sammen med smør og ost til den er glatt. Smak til med salt. Forvell blomkålbuketter.

Potetgnocchi:

Kok mandelpotetene møre. Sil av vannet og la de stå og dampe en stund før de blir presset gjennom en potet presse. Bland inn de to eggeplommene og fortsett med durumhveten til deigen er passe fast. Lag små potetkuler og forvell disse i lettsaltet vann. Ved servering blir potetgnocchien sprøstekt sammen med blomkålbukettene i smør.

Potet-steinsopp skum:
Kok mandelpotetene og steinsoppen i kyllingkraften til de er møre. Kjør hele massen med stavmikser og tilsett melk og fløte, kok videre og smak til med salt og pepper. Skummes opp ved servering.

Bruschetta;
Skjær brødet i 2 mm tynne skiver, og skjær så skivene i rektangler av 4 ganger 8 cm. Skivene stekes under press med olivenolje, ved 175 grader i ca 7 min.

Sendt inn av Gunn Beate Helgås, Solvolds

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her