Profiteroles med bringebærmousse
Foto: iStockphoto

Profiteroles med bringebærmousse

Fremgangsmåte

Profiteroles:
Kok opp vann. Legg terninger av smør i vannet og la dette smelte med lokk på.

Ha i siktet mel i kjelen og rør godt.

La det hele hvile noen minutter. Ha så deigen i en kjøkkenmaskin med grind eller mikser og ha ett og ett egg i deigen. Det kan se ut som om deigen skiller seg med en gang du har egget i, men frykt ikke, det er bare å fortsette for etter hvert blir den fin igjen. Etter tre egg skal du følge nøye med!

Det siste egget kan du vispe sammen og helle forsiktig halvparten i røren og så ser du om konsistensen er rett. Hvis den er tykk og slipper slikkepotten uten å miste formen, er den ferdig.

Ha deigen i sprøytepose med rund tyll og sprøyt ut topper på bakepapir.

Ett brett gir plass til 20 stk.

Stek dine profiteroles ved 180 grader i 35-40 minutter.

Bringebærmousse:
Kjør bringebærene sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sikt slik at frøene blir fjernet.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.

Varm opp ⅓ av bringebærpureen i en liten kasserolle.

Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme bringebærpureen til de oppløses. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn resten av den kalde bringebærpureen.

Hell alt over i en bolle. Vend inn myk pisket krem og ha moussen i en sprøytepose med liten rund tipp.

Flytende fondant:
Ha alt i en kjele og kok dette opp til 114 grader.

Ta av kjelen og hell det hele i en kjøkkenmaskin. La massen avkjøles til 60 grader. Miks så alt sammen til det blir en tykk hvit masse. Glasuren er nå ferdig. For å bruke glasuren ta en del i en skål og varm den litt opp i en mikrobølgeovn eller over vannbad.

Servere:
Når moussen er fylt i en sprøytepose, stikkes tyllen inn på undersiden av en profiterole. Sprøyt mousse inn i alle profiterolene.

Varm opp litt flytende fondant og ha i noen dråper konditorfarge. Dypp toppen ned i glasuren og legg den på rist.

Pynt med glasur, blomster eller annen pynt.

Tips:
Fyll bare de du skal spise. De andre kan fryses ned og tas opp etter behov.
 
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 129.90 kr Bestillingsutvalget
    82 POENG
Forsiden akkurat nå
Bruk løvetann til noe veldig godt og leskende
Ukens drink
Løvetanndrink

Bruk løvetann til noe veldig godt og leskende

Lager du løvetannsirup av det forhatte "ugresset" - får du garantert en ny opplevelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En dessert kan knapt bli enklere
Ukens kake
Snøfriskparfait

En dessert kan knapt bli enklere

Den kremaktige og lett syrlige smaken på snøfriskparfaiten smaker fortreffelig med sommerens friske bær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag er fredagskosen inspirert av det vietnamesiske kjøkken
Dagens rett
Vietnamesisk kylling i karri

I dag er fredagskosen inspirert av det vietnamesiske kjøkken

Fredag er ukeslutt, og for mange står kylling på menyen. Gi den litt ekstra smakshjelp med denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med dette i glasset får du et fullgodt alkoholfritt alternativ
+

Med dette i glasset får du et fullgodt alkoholfritt alternativ

Christer Andersson og Anna Karenina Anda Barron har med Empress laget et livsverk av sin hobby og lidenskap, til glede for alle som trenger et mer komplekst alkoholfritt alternativ.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her