Pull-apart kanelbolle-brytebrød
Foto: Lilechka75

Pull-apart kanelbolle-brytebrød

Vi får ikke nok av kanelboller - når du lager dem som et brytebrød - rekker deigen til flere.

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en liten gryte. Tilsett melk. Væsken må ikke være varmere enn 37 grader.
  2. Rør inn gjæren. 
  3. Tilsett resten av ingrediensene, men spar litt av melet - deigen skal være fuktig, men ikke flytende.
  4. Kna deigen godt og ha den i en bakebolle  med lokk eller under et håndkle.
  5. La den heve på et lunt sted i omtrent 30 minutter.
  6. Fyll:
  7. Rør smør, brunt sukker og kanel godt sammen. Skjær epler i små terninger. 
  8. Montering:
  9. Hell deigen på et melstrødd bakebord.
  10. Kjevle ut deigen til et rektangel (ca. 30 x 40 cm).
  11. Fordel fyllet på leiven og epleterningene på toppen.
  12. Skjær leiven i 4 strimler a ca. 10 x 30 cm og deretter i 6 slik at du får 24 rektangler.
  13. Kle en brødform med bakepapir.
  14. Legg de 24 deigrektanglene på høykant oppi brødformen. Den først og den siste skal ha siden med fyll vend innover.
  15. La etterheve under et håndkle i 15-20 minutter.
  16. Pensle med vispet egg.
  17. Stek ved 175 grader i 35-40 minutter til toppen av gyllen. 

Se våre andre oppskrifter på kanelboller

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her