- Smelt smør i en liten gryte. Tilsett melk. Væsken må ikke være varmere enn 37 grader.
- Rør inn gjæren.
- Tilsett resten av ingrediensene, men spar litt av melet - deigen skal være fuktig, men ikke flytende.
- Kna deigen godt og ha den i en bakebolle med lokk eller under et håndkle.
- La den heve på et lunt sted i omtrent 30 minutter.
- Fyll:
- Rør smør, brunt sukker og kanel godt sammen. Skjær epler i små terninger.
- Montering:
- Hell deigen på et melstrødd bakebord.
- Kjevle ut deigen til et rektangel (ca. 30 x 40 cm).
- Fordel fyllet på leiven og epleterningene på toppen.
- Skjær leiven i 4 strimler a ca. 10 x 30 cm og deretter i 6 slik at du får 24 rektangler.
- Kle en brødform med bakepapir.
- Legg de 24 deigrektanglene på høykant oppi brødformen. Den først og den siste skal ha siden med fyll vend innover.
- La etterheve under et håndkle i 15-20 minutter.
- Pensle med vispet egg.
- Stek ved 175 grader i 35-40 minutter til toppen av gyllen.