Queue de lotte pochée et grillée nord-sud

Ingredienser

Breiflabb

smør
sitrontimian
hvitløk
løk

Millefeuille de légumes saveur de sud:
skiver av lardo
bakte røde plommetomater
kokte artiskokkhjerter
noen tynne skiver landbrød
et par ss innkokt løkkompott
kokte haricot verts
4 blader hakket basilikum

En terrineform kles med lardo, legg på et lag av hvert, litt brød i mellom, krydre med salt, pepper, olivenolje og basilikum. Bakes på 80 grader, steames i 10 minutter før servering. Toppes med en vakteleggeplomme, confitert i olivenolje ved 72 grader.

 Croustillant de pommes de terre et olives:
1 porsjon sabléedeig
1 porsjon potetpuré med olivenolje
finhakkede gode grønne oliven
vispet krem

Sabléedeigen kjevles tynt på pastamaskin stekes med press rundt en trepinne, stikk ut småluftehull. Potetpuréen lages luftig og med smak av oliven, toppes med olivenconcassé med gressløk.

• Royale de homard du Nord, sauce américaine:
fløte
melk
hummerkraft
carragen eller agar

hummerkjøtt
smør
estragon
sjalottløk
sitron

Kok opp fløte, melk og kraft, geleres med pulver, has i små eggeglass, la halvstivne, hell ut.
Hummer deles i biter, stekes og glaseres med litt kraft, smøres opp og smakes til med estragon og sitron, fylles inni, sjenerøst! Hell på gele for å lukke det hele. Pyntes med en kokt strimmel zucchini og revet hummercoraille over.

Lag en fyldig hummersaus med hvitvin, persille, urter, sjalottløk og frisk tomater, monteres med smør, smakes til med salt, sitron og cajenne.

• Emulsion aux agrumes:
lys kyllingkraft
fløte
litt smør
fenikkel
sjalottløk
ferskpresset ingefær
sitron

Fremgangsmåte

Breiflabben fileteres, pakkes i bomullstøy, og bakes ved 80 grader i brunet, klaret smør, sitrontimian og masse, masse hvitløk til 45 graders kjernetemperatur. Pakkes ut og grilles før servering, serveres oppå en sprø tuile med stekt løk.

• Millefeuille de légumes saveur de sud:
En terrineform kles med lardo, legg på et lag av hvert, litt brød i mellom, krydre med salt, pepper, olivenolje og basilikum. Bakes på 80 grader, steames i 10 minutter før servering. Toppes med en vakteleggeplomme, confitert i olivenolje ved 72 grader.

• Croustillant de pommes de terre et olives:
Sabléedeigen kjevles tynt på pastamaskin stekes med press rundt en trepinne, stikk ut småluftehull. Potetpuréen lages luftig og med smak av oliven, toppes med olivenconcassé med gressløk.

• Royale de homard du Nord, sauce américaine:
Kok opp fløte, melk og kraft, geleres med pulver, has i små eggeglass, la halvstivne, hell ut.
Hummer deles i biter, stekes og glaseres med litt kraft, smøres opp og smakes til med estragon og sitron, fylles inni, sjenerøst! Hell på gele for å lukke det hele. Pyntes med en kokt strimmel zucchini og revet hummercoraille over.

Lag en fyldig hummersaus med hvitvin, persille, urter, sjalottløk og frisk tomater, monteres med smør, smakes til med salt, sitron og cajenne.

• Emulsion aux agrumes:
Kokes sammen, mikses, siles og smakes til med ingefær, sitron og olivenolje.

I tillegg serveres en hummerragout med blomkål og hummerrogn.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Tom Victor Gausdal,sølvmedaljevinner Bocuse d'Or 2005

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er nå du skal drikke champagne – denne er faktisk knallgodt priset
+
Godbiter i pollisten

Det er nå du skal drikke champagne – denne er faktisk knallgodt priset

Champagne fortjener en annen skjebne enn å bli sablert og bøttet ned. Med denne får du en veldig god matvin som i tillegg er direkte billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er ett av flere fantastiske øl fra et av Norges aller beste bryggerier
+
Tester

Dette er ett av flere fantastiske øl fra et av Norges aller beste bryggerier

Store flasker og stor kompleksitet gjør at Nøgne Øs satsing på fatlagret øl konkurrerer med så vel vin til maten som med utenlandske forbilder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 26. august i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du på polet i dag, kan du gå rett til denne vinen
+
Ukens vin

Skal du på polet i dag, kan du gå rett til denne vinen

Den er det sikreste valget fra basishylla når du skal ha en vin som aldri skuffer og det til en veldig gunstig pris. Den finnes på absolutt alle pol.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her