Gironda Brachetto d´Acqui 2018

Her oppskriften på en deilig pai med frisk rabarbra og deilig vaniljekrem. Paien kan du serveres både som dessert og som kake.
Smuldre raskt sammen smør, mel og sukker i en foodprosessor.
Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens.
Sett paideigen i kjøleskap minst en halv time.
Sett ovnen på 200 grader.
Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Prikk skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter.
Skrell rabarbraen om den virker trevlete, skjær den i biter på 2 - 3 cm.
Dryss på potetmel og sukker, dette må gjøres rett før rabarbraen legges i formen for å unngå at den safter seg.
Ha vaniljekremen i paibunnen før rabarbraen legges over.
Stek paien ved 200 grader i ca. 30 - 40 minutter.
Tips : Du kan selvfølgelig lage vaniljekremen selv.
Her er alt du trenger å vite om rabarbra
Her finner du mange deilige paier
Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt