Reke- og lakserull

Ingredienser
1,5 dl vann
1 dl melk
50 g smør
1,5 dl hvetemel
4 egg

FYLL:
500 g reker med skall
200 g gravet eller kaldrøkt laks
1 dl kremfløte
2 dl crème fraîche
0,5 dl finhakket dill
0,5 dl finhakket gressløk
1 krm pepper
2 ss revet pepperrot

TILBEHØR:
Salat med ruccola, tomat, agurk og rødløk

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Bland vann, melk og smør i en kasserolle. La det koke opp og ta kasserollen fra varmen. Ha i mel og pisk krafig, gjerne med en ballongvisp.

3. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør kraftig, ca. 2 min., mellom hvert egg.

4. Ha røren i en langpanne, kledd med bakepapir. Stekes ca. 20 min. midt i ovnen. La avkjøle.

5. FYLL:
Skrell rekene og skjær laksen i små terninger. Pisk kremfløten stiv og bland den med créme fraîche. Vend ned reker, laks, dill, gressløk, pepper og evt. pepperrot.

6. Smør fyllet over den kalde bunnen. Rull sammen med hjelp av bakepapiret. Skjæres i skiver og serveres med ruccola og finskårent tomater, agurk og rødløk.

Sendt inn av Linn Uppstrøm

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her