Reke- og lakserull

Ingredienser
1,5 dl vann
1 dl melk
50 g smør
1,5 dl hvetemel
4 egg

FYLL:
500 g reker med skall
200 g gravet eller kaldrøkt laks
1 dl kremfløte
2 dl crème fraîche
0,5 dl finhakket dill
0,5 dl finhakket gressløk
1 krm pepper
2 ss revet pepperrot

TILBEHØR:
Salat med ruccola, tomat, agurk og rødløk

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Bland vann, melk og smør i en kasserolle. La det koke opp og ta kasserollen fra varmen. Ha i mel og pisk krafig, gjerne med en ballongvisp.

3. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør kraftig, ca. 2 min., mellom hvert egg.

4. Ha røren i en langpanne, kledd med bakepapir. Stekes ca. 20 min. midt i ovnen. La avkjøle.

5. FYLL:
Skrell rekene og skjær laksen i små terninger. Pisk kremfløten stiv og bland den med créme fraîche. Vend ned reker, laks, dill, gressløk, pepper og evt. pepperrot.

6. Smør fyllet over den kalde bunnen. Rull sammen med hjelp av bakepapiret. Skjæres i skiver og serveres med ruccola og finskårent tomater, agurk og rødløk.

Sendt inn av Linn Uppstrøm

Forsiden akkurat nå
Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå når tomatene blir stadig bedre, la dem spille hovedrollen som i denne salaten
Dagens rett

Nå når tomatene blir stadig bedre, la dem spille hovedrollen som i denne salaten

Midtukemiddagen kan fint være av det lette slaget, og når den er så fargerik som her, tilfredsstilles også andre sanser enn smaksløkene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Genial restemat: Verdens enkleste tapas som kan varieres i det uendelige
Dagens rett
Grillet brød med tomat og hvitløk som i Spania

Genial restemat: Verdens enkleste tapas som kan varieres i det uendelige

Ekte fattigmannskost blir til den lekreste delikatesse med små grep. For denne tapasretten stammer fra en urgammel tradisjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her