Rødbeter med chèvrekrem

Ingredienser
4 stk rødbet
4 klype maldonsalt

Chevrekrem:
200 g myk chèvre
8 ss melk

Vinaigrette:
2 ss balsamicoeddik
3 ts mild honning
6 ss extra vergine olivenolje

Til slutt:
3 kvast timian
3 ss grovt hakket pistasjenøtter

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 200 grader.

Vask rødbetene og skjær av topp og bunn. Pakk dem inn i aluminiumsfolie med litt maldonsalt. Bak dem i ovnen til de er så vidt gjennomstekt. Dette tar antakeligvis fra 40 minutter til 1 time og 20 minutter.

Pakk rødbetene ut av folien og la de hvile.

Lag chèvrekremen ved å blande sammen ost og melk med en gaffel. Smak til med salt og pepper.

Lag vinaigretten ved å blande sammen balsamicoeddik og honning, for så å piske inn olivenoljen tilsatt i en tynn stråle.

Skrell rødbetene, del dem i båter og varm dem i pannen med litt smør. La de renne av på kjøkkenpapir.

Dander på tallerken med kremen underst. Drypp vinaigretten på rødbetene og litt rundt omkring. Avslutt med noen timianblader og finhakkede pistasjnøtter.

Sendt inn av Torstein Skarra

Forsiden akkurat nå
Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Carpaccio av oksefilet er noe av det enkleste du kan lage
Dagens rett

Carpaccio av oksefilet er noe av det enkleste du kan lage

Carpaccio er svært enkelt å tilberede. Men du må passe på at tilbehøret, så som extra virgin olivenolje og parmesanost, er av ypperste kvalitet. Da er du garantert en smakfull opplevelse der storfekjøttets naturlige egenskaper kommer til sin rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Uvanlige kombinasjoner kan bli svært så vellykket, bare prøv denne
Ukens drink

Uvanlige kombinasjoner kan bli svært så vellykket, bare prøv denne

Ukens drink kombinerer vodka med anisbrennevinet Pernod. Med ananas og urter blir det mye smak i hver slurk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her