Rødvinsmarinade
Foto: Synøve Dreyer

Rødvinsmarinade

Det er mange varianter av rødvinsmarinader. I denne oppskriften bruker du laurbærblad, timian og hvitløk. Og husk det er viktig med olje.

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til marianden. Ha kjøttet du ønsker å marinere (okse, kylling, svin, kalv) og marinaden i en plastpose.
 
Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.
 
Kjøttet vil ta farge av rødvinen, så jo lenger kjøttet marineres desto mørkere blir kjøttet.
 

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Flere deilige marinader og diper

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt Foto:Alf Børjesson

4
4/5 etter 149 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen