Rømmegrøt med eple, mandler og salt karamellsaus
Foto: Mizina

Rømmegrøt med eple, mandler og salt karamellsaus

Denne svært så dekadente rømmegrøten vil få gjestene ved bordet til å måpe. Lite visste de at rømmegrøt kunne smake så godt.

Fremgangsmåte

Kok rømmen under lokk i 2 minutter.

Rør i halvparten av melet. Rør kraftig, så kommer smøret fram. Skum av smøret og rør i resten av melet.

Spe med melken og rør til grøten er jevn og helt uten klumper. Kok grøten i 3 minutter. Smak til med salt.

Varm sukker og vann i en tykkbunnet kjele på middels varme til du har karamell. Ikke rør i blandingen. Ha i smøret fra rømmegrøten og rør godt. Ha i kremfløten og rør godt (blandingen kommer å boble opp) og kok videre i 2-3 minutter. Rør inn saltet til slutt. 

Server rømmegrøten med friske epleskiver, mandler og saltkaramell. 

Du finner flere oppskrifter på julegrøt her

Flere gode juledesserter finner du her

Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen