Rullekake med jordbærmousse og lavendelsukker
Foto: Dansukker.no

Rullekake med jordbærmousse og lavendelsukker

Rullekake med jordbærmousse og lavendelsukker er enkel å lage og er klassiker til kaffen.

Fremgangsmåte

  1. Jordbærmousse:  Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
  2. Lag en puré av jordbærene i en blender, og tilsett melis. Bland gelatinen med 1/2 dl jordbærpuré, og smelt gelatinblandingen i en skål over vannbad. Hell blandingen i den kalde pureen, og rør godt.
  3. Pisk fløten lett i en skål, og vend den ned i jordbærpureen, litt om gangen. Avkjøl.
  4. Rullekake: Forvarm ovnen til 200°C. Pisk egg og sukker i en skål til det er hvitt og luftig. Vend hvetemel og bakepulver ned i blandingen. Tilsett melken.
  5. Fordel deigen i en ildfast form med bakepapir, 30 x 40 cm. Stek midt i ovnen i ca. 5 minutter.
  6. Lavendelsukker: I mellomtiden blandes tørket lavendel med sukker i en liten skål. Strø deretter halvparten på et stykke bakepapir.
  7. Ta kaken ut av ovnen, strø resten av lavendelsukkeret på bunnen, og vend kaken over på bakepapiret med lavendelsukker. Avkjøl.
  8. Fjern bakepapiret forsiktig fra kaken, og fordel moussen jevnt over kaken.
  9. Rull kaken sammen ved hjelp av bakepapiret med sukker, og sett kaken i kjøleskapet før servering.
  10. Pynt med halve jordbær.
  11. Om du ønsker en fyldigere smak, pynter du kaken med pisket kremfløte. 

Lyst til å lage en annnwn rullekake så se her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her