Rullekake med marengssmørkrem og skogsbær eller sommerbær
Foto: Dansukker.no

Rullekake med marengssmørkrem og skogsbær eller sommerbær

Denne oppskriften kombinerer rullekake med ekstra god smørkrem og sesongens bær.

Fremgangsmåte

Rullekake:

  1. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og bland det i røren sammen med vannet.
  2. Fordel røren over to bakepapir, og spre den tynt utover.
  3. Stekes midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Sett kaken på sukret papir.

    Marengssmørkrem:
  4. Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst.
  5. Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i bollen til mikseren. Visp marengsen raskt i rundt 5–10 minutter.
  6. Visp i lav til middels høy hastighet, og tilsett det romtempererte smøret – litt om gangen. La smøret blande seg fullstendig med marengsen før du tilsetter den neste smørbiten, og visp til marengsen er helt jevn.
  7. Lag puré av halvparten av bærene i en mikser eller med stavmikser. Sil gjennom en fin sil hvis du ikke ønsker å ha med kjernene. Bland pureen i smørkremen, og rør forsiktig til kremen er jevn. Kremen skal være luftig og jevn.

Tips:
Hvis kremen skiller seg, er dette lett å løse. Hvis den er for kald, varmer du den opp en liten stund over vannbad og visper den. Hvis den er for varm, kan du la skålen stå i kjøleskapet en stund før du fortsetter å vispe.

Lyst til å lage en annen rullekake?

Se flere nyttige kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her