Saftig rull av Hå-kylling farsert med kastanjer
Anders Isager,Bølgen & Moi i StavangerVinner av Santa Rita Gourmet Cup 2005

Saftig rull av Hå-kylling farsert med kastanjer

Fremgangsmåte

Kyllingrull:
Lag farse av 1 kyllingbryst, egg og fløte. Smak til med salt og pepper og vend i finhakket persille og grovhakkede kastanjekjerner.

Skjær de andre kyllingbrystene slik at fileten blir flat. Smør så på et lag av farsen og rull sammen slik at d blir en rull. Bind rullen først opp med hyssing slik at den beholder formen, pakk den så i plastfolie og damp den i ca 20 min ved 60 grader.

La rullen hvile 30 min før du tar den ut av folien og bruner den. Skjæres så i passe tykke skiver.

Terrin:
Trekk kyllinglårene møre i oljen med hvitløk og rosmarin, la avkjøle i oljen for å trekke ut mest mulig smak. Plukk så av alt kjøttet.

Kutt aprikosene i små terninger, trekk dem møre i kraften. Vend i kyllingkjøttet og smak til med s/p. Ha alt i en liten terrin form og avkjøl. Kuttes i ønsket form. Serveres lun.

Haricots verts salat i gelé:
Rens og blansjer haricots verts'ene, kutt dem i skiver og bland med gressløken.

Lun opp tomatsaften med vaniljestangen, løs opp gelatinplatene i væsken. Hell over haricots vertsene. Og smak ev. til med litt s/p og ev sukker. Ha i små pyramideformer i silikon og sett på kjøl.

Jordskokkpuré:
Skrell jordskokkene og kutt i biter. Kok møre i fløtemelken, kjør pureen glatt i en hurtigmikser sammen med smøret. Smak til med salt og litt sitronsaft.

Anisflan:
Ingrediensene blandes godt, smøres utover en silikonmatte i ønsket form. Strø på anisfrø og stek til de er gyllen på 150 grader.

Fenikkel- og hvitløksskum:
Grovhakk fennikel og løk, fres i smør sammen med frøene, ha på vin og reduser til halve, ha på fløte og reduser til halve. Kjør i mikser og sil. Smak til med salt og pepper, monter med smør. Skummes opp før servering.

Sendt inn av Anders Isager,Bølgen & Moi i StavangerVinner av Santa Rita Gourmet Cup 2005

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her