Saftig rull av Hå-kylling farsert med kastanjer
Anders Isager,Bølgen & Moi i StavangerVinner av Santa Rita Gourmet Cup 2005

Saftig rull av Hå-kylling farsert med kastanjer

Fremgangsmåte

Kyllingrull:
Lag farse av 1 kyllingbryst, egg og fløte. Smak til med salt og pepper og vend i finhakket persille og grovhakkede kastanjekjerner.

Skjær de andre kyllingbrystene slik at fileten blir flat. Smør så på et lag av farsen og rull sammen slik at d blir en rull. Bind rullen først opp med hyssing slik at den beholder formen, pakk den så i plastfolie og damp den i ca 20 min ved 60 grader.

La rullen hvile 30 min før du tar den ut av folien og bruner den. Skjæres så i passe tykke skiver.

Terrin:
Trekk kyllinglårene møre i oljen med hvitløk og rosmarin, la avkjøle i oljen for å trekke ut mest mulig smak. Plukk så av alt kjøttet.

Kutt aprikosene i små terninger, trekk dem møre i kraften. Vend i kyllingkjøttet og smak til med s/p. Ha alt i en liten terrin form og avkjøl. Kuttes i ønsket form. Serveres lun.

Haricots verts salat i gelé:
Rens og blansjer haricots verts'ene, kutt dem i skiver og bland med gressløken.

Lun opp tomatsaften med vaniljestangen, løs opp gelatinplatene i væsken. Hell over haricots vertsene. Og smak ev. til med litt s/p og ev sukker. Ha i små pyramideformer i silikon og sett på kjøl.

Jordskokkpuré:
Skrell jordskokkene og kutt i biter. Kok møre i fløtemelken, kjør pureen glatt i en hurtigmikser sammen med smøret. Smak til med salt og litt sitronsaft.

Anisflan:
Ingrediensene blandes godt, smøres utover en silikonmatte i ønsket form. Strø på anisfrø og stek til de er gyllen på 150 grader.

Fenikkel- og hvitløksskum:
Grovhakk fennikel og løk, fres i smør sammen med frøene, ha på vin og reduser til halve, ha på fløte og reduser til halve. Kjør i mikser og sil. Smak til med salt og pepper, monter med smør. Skummes opp før servering.

Sendt inn av Anders Isager,Bølgen & Moi i StavangerVinner av Santa Rita Gourmet Cup 2005

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her