Sankt Clements ostekake
Apéritif

Sankt Clements ostekake

Ostekake er en gjenganger og en kaketype vi aldri blir lei. Det finnes to typer ostekake, den som blir stiv ved hjelp av gelatin og den som stekes. Denne stekes.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 150 C. Smør en klebefri sukkerbrødform, 20 cm i diameter og med løs bunn og høye kanter.

Smelt smøret i en liten gryte, bland i kakesmulene og rør alt godt sammen. Press deigmassen inn mot kakeformen, slik at den dekker bunnen og halvveis oppover sidene. Forstek paiskallet i 10 minutter.

Visp sammen kesam, sukker, egg og saft og revet skall av appelsinene og sitronene til det er godt blandet. Bland i den hakkede sprikosen.

Hell blandingen opp i paiskallet i kakeformen, sett formen inn i ovnen igjen, og la det steke i 40 minutter. Slå av stekeovnen og la kaken stå der 1 time, til den er avkjølt.

La kaken stå i kjøleskapet og avkjøles i 2 timer før servering. Anrett appelsin- og sitronskiver samt strimler av appelsin- og sitronskall på toppen. Dryss på litt melis over og server.

Tips:
Du kan også bruke appelsinmarmelade til pynt som på bildet. Smør geleen fra marmeladen (som kan tynnes litt ut først) utover kaken og dander appelsinstrimlene på toppen. 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her