Sankt Clements ostekake
Apéritif

Sankt Clements ostekake

Ostekake er en gjenganger og en kaketype vi aldri blir lei. Det finnes to typer ostekake, den som blir stiv ved hjelp av gelatin og den som stekes. Denne stekes.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 150 C. Smør en klebefri sukkerbrødform, 20 cm i diameter og med løs bunn og høye kanter.

Smelt smøret i en liten gryte, bland i kakesmulene og rør alt godt sammen. Press deigmassen inn mot kakeformen, slik at den dekker bunnen og halvveis oppover sidene. Forstek paiskallet i 10 minutter.

Visp sammen kesam, sukker, egg og saft og revet skall av appelsinene og sitronene til det er godt blandet. Bland i den hakkede sprikosen.

Hell blandingen opp i paiskallet i kakeformen, sett formen inn i ovnen igjen, og la det steke i 40 minutter. Slå av stekeovnen og la kaken stå der 1 time, til den er avkjølt.

La kaken stå i kjøleskapet og avkjøles i 2 timer før servering. Anrett appelsin- og sitronskiver samt strimler av appelsin- og sitronskall på toppen. Dryss på litt melis over og server.

Tips:
Du kan også bruke appelsinmarmelade til pynt som på bildet. Smør geleen fra marmeladen (som kan tynnes litt ut først) utover kaken og dander appelsinstrimlene på toppen. 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her