Scaloppine al marsala

Ingredienser
4 store klaveschnitzler (à 150 g)
1 hvitløkfedd
2 ss olje
1 1/2 dl tørr Marsala (siciliansk dessertvin) eller sherry
2 ss iskaldt smør
salt
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Del kalveschnitzlene på tvers, bank dem flate med bredsiden av en kniv. Gni schnitzlene lett inn med pepper på begge sider.

Skrell hvitløkfeddet. Varm oljen i en stor panne. Legg i hvitløffeddet og brun det ca. 2 minutter under omrøring. Ta opp hvitløken, skru opp varmen.

Legg schnitzlene i den varme oljen, stek dem ca 5 minutter på hver side. Ta dem opp, legg dem på et varmt fat, dryss over litt salt og hold dem varme.

Hell fettet ut av pannen, hell vinen i pannen og kok den opp under omrøring. Rør kaldt smør i sausen og la det smelte. Smak til med salt og pepper. Legg schnmitzlene i den ferdige sausen og la dem bli gjennomvarme før servering.

Hvitløktilhengere kan også brune flere fedd, la dem surre myke i sausen og servere dem til kjøttet.

Som tilbehør passer poteter og grønnsaker, for eksempel brokkoli.

Fra "Det ekte italienske kjøkken" - s. 294

Sendt inn av Bjarne Berre

0
0/5 etter 0 anmeldelser
Din vurdering:
Forsiden akkurat nå
Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her