Om du ikke får tak i alle ingrediensene - og kanskje må ta til takke med kamskjell fra fryseren - så kan vi love en vellykket kombinasjon. For så lenge ingrediensene er av god kvalitet, blir sluttresultatet godt, og både kokken og de rundt bordet fornøyde.
Dagens rett

Foto: (iStock)
Dette klarer du ikke å stå imot
Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang
16 August 2025 - 00:00
Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus

Fremgangsmåte
- Skjær ut kamskjellkjøttet og fjern den lille muskelen.
- Skjær kamskjellkjøttet i tykke skiver om kamskjellet er stort eller i to om det er mindre, og behold rognen hel.
- Stek kamskjell og rogn lett på pannen i smør noen sekunder på hver side.
- Stek piggvarfilet på begge sider i samme panne. Hold varm.
- Tilbehør:
- Skjær squash og paprika i terninger.
- Bland med friske urter og fordel på tallerkener.
- Sjysaus:
- Hell vin og vann i pannen og kok ut mens du rører rundt.
- Sil over i en kjele og monter med smør.
- Hell sjysausen over grønnsakene og topp med fisk, reker og kamskjell og evt blåskjell på siden.
Tips: Du kan fint lage denne retten som forrett (halv mengde) og servere den i de underste skjellhalvdelene (som er vasket på forhånd).
Vi byr mange retter med kamskjell
Se alt det gode du kan lage med piggvar
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå