Denne retten kan du lage i sin helhet på grillen, eller også lage den i ovn dersom du har pakket ned grillen eller været ikke skulle vise seg fra sin beste side.
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Foto: (Matprat/Marit Svenningsen)
Legg en saftig entrecote på grillen
Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.
16 August 2025 - 00:05
Entrecôte med aubergine og squashform

Fremgangsmåte
- Aubergine og squashform: Skjær aubergine og squash i 1 cm tykke skiver.
- Strø over salt og la de ligge en stund slik at vannet trekkes ut, dette er spesielt viktig for auberginen.
- Tørk deretter godt av de med kjøkkenpapir.
- Pensle dem med olje og grill dem i ½ minutter på hver side.
- Legg dem over i en ildfast form i takstenmønster.
- Krydre med pepper og friske urter.
- Strø over smuldret fetaost.
- Sett den ildfaste formen på grillen og legg på lokket.
- La det stå i ca. 10 minutter.
- Entrecôte: Pensle entrecôtene med olje og krydre med kvernet pepper.
- Grill dem på middels sterk varme i 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen).
- Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
Tips: Denne retten kan du enkelt lage inne også, bruk da gjerne en grillpanne eller jernpanne til å steke grønnsakene og kjøttet. Grønnsaksformen kan bakes i ovn på 175 grader i 15 minutter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 439.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå