Sennepsgratinert juleskinke
Foto: luza studios

Sennepsgratinert juleskinke

Sennepsgratinert juleskinke passer utmerket både til middag, på koldtbord og på brødskiva.

Fremgangsmåte

  1. Pakk skinka i aluminiumsfolie og legg i en langpanne. Stikk inn et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av skinka og stek ved 125 grader. Den er ferdig når steketermometeret viser 65 grader.
  2. Eventuelt kan skinka legges i kokende vann og så trekke ved ca. 80° C til steketermometeret viser 68° C. Det tar ca 1 time per kilo.
  3. Ta skinka ut av ovnen og fjern aluminiumsfolien. Ta av nettet og evt. svoren.
  4. Bland sennep, egg, potetmel og kavring. Smør blandingen utover skinka. Gratiner i forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15 minutter.
  5. Server med knekkebrød eller flatbrød, godt smør og sennep og sylteagurk. 

Tips:
Juleskinka trenger ikke gratineres, den er god uten. Og ypperlig til koldtbordet i romjulen. Da passer det godt med potetsalat eller waldorfsalat .

Flere deilige retter med juleskinke du bør prøve

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her