Sennepsgratinert juleskinke
Foto: Kim Holthe

Sennepsgratinert juleskinke

Fremgangsmåte

Pakk skinka i aluminiumsfolie og legg i en langpanne. Stikk inn et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av skinka. Stek skinka på 125 ° C. Skinka er ferdig når steketermometeret viser 72° C.

Eventuelt kan skinka legges i kokende vann og så trekke ved ca. 80° C til steketermometeret viser 72° C. (ca. 3 timer for en skinke på 3 kg).

Ta skinka ut av ovnen og fjern aluminiumsfolien. Ta av nettet og evt. svoren.

Bland sennep, egg, potetmel og kavring. Smør blandingen utover skinka. Gratiner i forvarmet ovn ved 200° C i ca. 15 minutter.

Juleskinka trenger forøvrig ikke gratineres, den er god uten. Og ypprlig til koldtbordet i romjulen. Da passer det godt med Waldorfsalat .

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 10 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen