Siamesiske koteletter

Fremgangsmåte

Kotelettene benes, skjæres i porsjonsterninger (ca 2x2 cm) krydres godt med salt og pepper, og brunes i olivenolje. NB Skal ikke stekes ferdig, settes til side.
 
Hvitløk og ingefær kjøres i hurtigmikser og blandes med løken skåret i grove stykker i en meget varm ovnsgryte med olivenolje. Stekes uten å brunes under konstant omrøring i 4 til 5 minutter. Karrien tilsettes og "svis" av (samme høye varme som før) i ca. 2 minutter.
 
Hell på appelsinsaften eller hvitvinen og sørg for at alt løsner fra gryten og reduser i noen minutter.
 
Ha i fløten og/eller kokosmelken. Vent til det koker og ha i kokos, rosiner og bananer i 2 cm lange biter. Vent på oppkok, ha i det stekte kjøttet. Smak og salt etter behov.
Ha i brødsmuler og eventuelt varmt vann for riktig tykkelse på sausen. Smulene virker som jevning! Bland godt og sett i varm ovn med lokk på 175 grader i 45 minutter. Sausen skal ikke være for tynn.
 
Serveres med basmati ris, lettrømme og strøkokos.
 
Hvis man treffer riktig, skal bananene under ovnskoking stivne litt til, og få en kjøttaktig konsistens (med banansmak), derav navnet Siamesiske koteletter.

Sendt inn av Dennis Jørstad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på ekte norsk kraftkost på søndag
Dagens rett
Sosekjøtt med mørk kjøttkraft

By på ekte norsk kraftkost på søndag

Sosekjøtt betyr rett og slett kjøtt i saus, og er en tradisjon som gjenfinnes i mange deler av vårt langstrakte land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en klassisk fiskemiddag denne helgen
Dagens rett
Dampet breiflabb med spinat og kremsaus

Lag en klassisk fiskemiddag denne helgen

Breiflabb spiller hovedrollen, men får god drahjelp av kremet saus og spinat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

French Martini kan bli den nye amaretto sour
Ukens drink
French Martini

French Martini kan bli den nye amaretto sour

Den kombinerer sødme, fruktighet og alkohol på samme måte som folkefavoritten amaretto sour.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her