Şiş köfte - tyrkisk lammekebab med granateple-tzatziki
Foto: OksanaKiian

Şiş köfte - tyrkisk lammekebab med granateple-tzatziki

Disse lammekebabene er super saftige og smaker deilig av aromatisk krydder og friske urter. Granateple-tzatizkien er litt søt og fantastisk forfriskende.

Fremgangsmåte

  1. Skrell løken, og riv den med et rivjern eller i en foodproccesor. Plasser løken i en sikt og skvis ut mesteparten av væsken og overfør til en stor bolle.
  2. Plukk mynten av stilkene og finhakk sammen med persillebunten og ha over i bollen med løk.
  3. Rist pinjekjernene i en tørr panne, grovhakk og ha i bollen. Tilsett alle krydderne og bland godt.
  4. Ha i lammekjøttdeigen og inkorporer kjøttet i krydder-og urteblandingen. Form rundt grillspyd, dekk med plast og la stå i kjøleskapet i minst en time.
  5. Riv agurken med et rivjern. Bruk tørkepapir eller et rent kjøkkenhåndkle til å tørke agurken, sett til side.
  6. I en medium bolle, bland sammen yoghurt, finhakket hvitløk, olivenolje og eplesidereddik. Vend inn finhakket mynte, revet agurk og granateplefrø. Smak til med salt og pepper, og la stå kjøleskapet i minst 30 minutter.
  7. Pensle lammekebabene med litt olje før de grilles på høy varme til de er gyllne og gjennomstekt.

Server med salatblader, skiver av rødløk og granateple-tzatziki.

Her finner du flere kebaboppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her