Skrell løken, og riv den med et rivjern eller i en foodproccesor. Plasser løken i en sikt og skvis ut mesteparten av væsken og overfør til en stor bolle. Plukk mynten av stilkene og finhakk sammen med persillebunten og ha over i bollen med løk.
Rist pinjekjernene i en tørr panne, grovhakk og ha i bollen. Tilsett alle krydderne og bland godt. Ha i lammekjøttdeigen og inkorporer kjøttet i krydder-og urteblandingen. Form rundt grillspyd, dekk med plast og la stå i kjøleskapet i minst en time.
Riv agurken med et rivjern. Bruk tørkepapir eller et rent kjøkkenhåndkle til å tørke agurken, sett til side. I en medium bolle, bland sammen yoghurt, finhakket hvitløk, olivenolje og eplesidereddik. Vend inn finhakket mynte, revet agurk og granateplefrø. Smak til med salt og pepper, og la stå kjøleskapet i minst 30 minutter.
Pensle lammekebabene med litt olje før de grilles på høy varme til de er gyllne og gjennomstekt. Server med tyrkiske flatbrød, salatblader, skiver av rødløk og granateple-tzatziki.
Se her for flere oppskrifter med lam
Her finner du flere kebaboppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig