Sitronmuffins med valmuefrø og timian
Foto: Kenwood

Sitronmuffins med valmuefrø og timian

Muffins blir ekstra saftige med sitron, og ekstra gode med valmuefrø og mandler. De kandiserte sitronene setter en ekstra spiss på det hele.

Fremgangsmåte

  1. Muffins: Tilsett smør og melis i miksebollen, blandes til det er lett og luftig
  2. Tilsett egg, mandler, mel, valmuefrø, sitronskall, bakepulver og salt i bollen og bland sammen
  3. Tilsett sitronsaft og melk, og bland sammen til alt er godt blandet
  4. Hell blandingen jevnt over i muffinsformer og stek på 160ºC i ca 25 minutter eller helt til kantene er litt gylne
  5. Ta muffinsene ut av ovnen og la avkjøle i fem minutter i formen. Fjern så muffinsene og legg dem opp ned på en rist og la de avkjøles helt
  6. Kandiserte sitroner: Tilsett vann og sukker i en bred stekepanne. Kok opp og kok til sukkeret er oppløst
  7. Legg forsiktig sitronskivene i pannen og fordel skivene utover i sirupen, la småkoke til sitronskivene er gjennomsiktige, ca 30-40 minutter
  8. Fjern sitronskivene med en tresleiv, og legg de på et stykke bakepapir. Behold gjerne noe av sitronsukkersirupen for å kunne dryppe over de avkjølte kakene
  9. La sitronskivene avkjøles og tørke.
  10. For å fremskynde tørkeprosessen, forvarm oven til 100ºC og legg sitronskivene på et bakepapir på et stekebrett, og tørk i ovnen i 1 time, dette vil gi mindre klissete kandiserte sitroner
  11. Dryss de kandiserte sitronene med litt granulert sukker for ekstra crunch (valgfritt)
  12. Timianglasur: Tilsett melis, sitronsaft og timian i en bakebolle, bland sammen til glasuren er jevn. 
  13. Glasuren skal ha en tykk, flytbar konsistens – men den skal ikke renne ned langs sidene av muffinsene
  14. Hell glasuren over de avkjølte opp-ned muffinsene.

For å dekorere, topp muffinsene med sitronskall, en skive kandisert sitron og avslutt med en timiankvist.

Lyst til å bake andre muffins finner du mange gode forslag her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Kenwood

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her