Sitronstekt kalkunbryst med urtesaus
Foto: Istock

Sitronstekt kalkunbryst med urtesaus

Denne oppskriften vil garantert falle i smak hos alle rundt bordet. Sitronen gir smak, og med den anbefalte sausen ble det suksess.

Fremgangsmåte

Pensle kalkunbrystet med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Legg på sitronskiver og dryss over timian. Pakk kalkunbrystet inn i aluminiumsfolie og stek det i ovnen ved 160 °C i ca. 40 minutter.

Imens kan du lage saus: Surr finhakket løk i smør til løken er blank. Dryss på hvetemel og spe med kraft og hvitvin. La sausen koke 3-5 minutter. Ha i timian og ta kjelen av platen. Rør sammen eggeplomme og fløte og visp blandingen inn i sausen. Varm den opp til det tykner. Sausen må ikke koke etter at eggeblandingen er tilsatt. Smak til med salt.

La pakken ligge å hvile i ca. 15 minutter før kjøttet skjæres opp til servering. Pynt med strimlet sitronskall. Kokte grønnsaker, urtesaus og poteter smaker godt til.

Lekre oppskrifter med kalkun

Her får du sært så gode kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her