Sitrusmarmelade med banan

Sitrusmarmelade med banan

En deilig og frisk marmelade. Der grapefrukt og sitron gir den syrlige smaken mens bananen og kumquaten gir sødmen.

Fremgangsmåte

Vask kumquatene og sitronen grundig. Skjær kumquatene (med skallet på) i tynne skiver.

Skrell og del grapefrukten i båter og skjær båtene i små biter.

Mos bananen.

Riv skallet på sitronen, og press ut saften. Bland kumquat, grapefrukt og sitronsaft og -skall i en gryte og la småkoke under lokk i 10 minutter. Tilsett bananen og syltesukkeret, og kok videre i 2–3 minutter. Skum godt av.

Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Se alle våre andre oppskrifter på marmelade og syltetøy

Les mer om sitrusfrukter her

Se alt annet du kan lage med appelsiner

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker.no

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen