Sjokoladefudge med pinjekjerner
Foto: GreenArtPhotography

Sjokoladefudge med pinjekjerner

Sjokoladefudge er det vanskelig å holde fingrene unna fordi de smaker så utrolig godt. Mest sannsynlig blir de spist opp med en gang, men da lager du bare nye porsjoner.

Fremgangsmåte

  1. Blant alt utenom den hakkete sjokoladen  i en tykkbunnet kjele.
  2. Varm sakte opp under omrøring .
  3. Det skal ikke koke, men trekke til en blank masse. Det tar noen minutter.
  4. Så øker du temperaturen litt for at massen skal tykne og karamelliseres.
  5. Pass på at den ikke brenner seg.
  6. Når den føles tykk nok, rører du inn den hakkete sjokoladen slik at den løses opp og pinjekjernene til slutt. 
  7. Hell utover en langpanne som er dekt med matpapir og sett kaldt over natten.  

Tips:
Hvis du vil ha en lys fudge, bruker du hvit sjokolade i stedet og tilsetter 1 ss lys sirup i tillegg. Du kan også dele mengden i to og lage en lagvis fudge med to ulike sjokoladetyper. 

Se våre andre oppskrifter på fudge

Her er våre andre oppskrifter på julegodter

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her