Sjokoladekake

Ingredienser
Kakebunn:
150 g smeltet smør
250 g sukker
2 egg
100 g mørk kokesjokolade
3 ts bakepulver
2 dl melk
300 g hvetemel

Fyll:
1 pk romkrem
hell 3 romdråper i et glass med vann.
glasur:
100g mørk kokesjokolade
litt kaffe
50g margarin
1ts vaniljesukker

Sett ovnen på 150 grader.

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Smelt smør og sjokolade, ha i melk som avkjøler blandingen noe.
Pisk lett eggedosis av sukker og egg som så has sammen med melkeblandingen.
bland forsiktig inn bakepulver og mel.
Sett kaken inn på nederste rille ved 150 grader men endre så til 200 grader og stek i 30 minutter.

Avkjøl kaka, del den i to dynk med romdråper i vann. ha på romkrem.

lag gasur og fordel den over kaka. Kaka er best dagen etter den er laget. Kan med fordel stå flere dager i kjøleskap.

Sendt inn av kirsti

Forsiden akkurat nå
Skolestarten feires med kylling-kebab
Dagens rett

Skolestarten feires med kylling-kebab

Om du bare rekker å marinere kyllingen 15 minutter før grilling/steking, gjør det stor nytte for smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her