Sjokoladekake

Ingredienser
Kakebunn:
150 g smeltet smør
250 g sukker
2 egg
100 g mørk kokesjokolade
3 ts bakepulver
2 dl melk
300 g hvetemel

Fyll:
1 pk romkrem
hell 3 romdråper i et glass med vann.
glasur:
100g mørk kokesjokolade
litt kaffe
50g margarin
1ts vaniljesukker

Sett ovnen på 150 grader.

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Smelt smør og sjokolade, ha i melk som avkjøler blandingen noe.
Pisk lett eggedosis av sukker og egg som så has sammen med melkeblandingen.
bland forsiktig inn bakepulver og mel.
Sett kaken inn på nederste rille ved 150 grader men endre så til 200 grader og stek i 30 minutter.

Avkjøl kaka, del den i to dynk med romdråper i vann. ha på romkrem.

lag gasur og fordel den over kaka. Kaka er best dagen etter den er laget. Kan med fordel stå flere dager i kjøleskap.

Sendt inn av kirsti

Forsiden akkurat nå
Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå når tomatene blir stadig bedre, la dem spille hovedrollen som i denne salaten
Dagens rett

Nå når tomatene blir stadig bedre, la dem spille hovedrollen som i denne salaten

Midtukemiddagen kan fint være av det lette slaget, og når den er så fargerik som her, tilfredsstilles også andre sanser enn smaksløkene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her