Sjokolademoussekaker
Brodogkorn.no

Sjokolademoussekaker

Sjokolademoussekaker imponerer alltid. Dessuten smaker de himmelsk.

Fremgangsmåte

Sjokoladebunn: 
Bland sammen finhakkede mandler, kakao, hvetemel og halvparten av sukkeret. Pisk eggehvitene halvstive, tilsett resten av sukkeret og pisk stivt. Vend forsiktig inn mandelblandingen.

Fyll sjokolademassen i en sprøytepose og sprøyt ut sirkler på 6 cm i diameter på en stekeplate kledd med bakepapir. 

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180 °C i 7-8 minutter. Skjær til bunnene så de passer i silikonformer som er ca. 6 cm i diameter. Legg bunnene nederst i formene.

Sjokolademousse: 
Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Kok opp fløte og melk og hell over eggedosisen mens du hele tiden pisker. Ha alt tilbake i kjelen og varm opp til 80 °C. Sil straks over i en kald bolle. Pisk inn sjokolade i biter og la sjokolademoussen stivne i romtemperatur.

Stivpisk kremfløte og bland kremen med den avkjølte sjokolademoussen. Hell moussen straks over i silikonformene. Bruk en kniv til å rette dem ut så de blir jevne på toppen. Sett silikonformene i fryseren til kakene har stivnet og kan vrenges ut av formene.

Glasur: 
Kok opp melk, glukose og sukker. Pisk inn finhakket sjokolade og kakaosmør. Kok opp en gang til under konstant røring. Kjøl ned til ca. 40 °C.

Sett kakene på en rist og hell over sjokoladeglasuren, pynt med ønsket dekor og sett kaldt til servering. 

Tips:
En enklere løsning er å lage kakene i serveringsskåler og helle glasuren på toppen av moussen.

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Planlegg julens flotteste festkake allerede nå
Ukens kake
Festkake med hvit sjokolademousse og peppernøtter

Planlegg julens flotteste festkake allerede nå

Du begynner med å lage peppernøttene nå og setter av tid i kalenderen for å fullføre mesterverket når det nærmer seg jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unn deg noen virkelige perler fra Piemonte i julegave
+
Klubb

Unn deg noen virkelige perler fra Piemonte i julegave

Luca Roagna beviser igjen med sin 2017-årgang at han er en av de aller beste vinmakerne i Piemonte

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 12. desember

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner

I 2010 lagde Satyricon-frontmann Sigurd Wongraven sin første vin. Hør ham fortelle hele historien om Wongraven Wines.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllinglår panert med sesam, parmesan servert med pasta i rømme er nam
Dagens rett
Parmesan- og sesampanerte kyllinglår

Kyllinglår panert med sesam, parmesan servert med pasta i rømme er nam

Denne retten lager seg dessuten selv i steikeovnen mens du har andre ting å henge fingrene i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De serverer drinker til ettertanke - blant annet inspirert av Angela Davis

Med høstens menyer og konsepter tar Chris Grøtvedt og hans team *ism i en ny retning. En drink er ikke lenger bare en drink, men skal sette spor etter seg og gi grunn til ettertanke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her