Sjokoladepavlova med friske jordbær
Matprat.no

Sjokoladepavlova med friske jordbær

Den velkjente kaken Pavlova er en favoritt hos mange. Her har marengsen fått selskap av sjokolade, og mellom de sprø marengsbunnene lurer en fløyelsmyk eggekrem laget av trygge, norske egg og røde, friske jordbær.

Fremgangsmåte

  1. Kakebunn:
    Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
  2. Brekk sjokolade i små biter, og ha dem i en glassbolle. Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad) og smelt sjokoladen.
  3. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn, men pass på slik at den ikke svir seg.
  4. Vend inn siktet maizena og eddik med en slikkepott. Ha i den smeltede sjokoladen og vend forsiktig rundt et par ganger til.
  5. Legg et ark bakepapir på et stekebrett, tegn to sirkler etter en kakeform eller en tallerken, ca 20 cm i diameter. Fordel blandingen i sirklene og form det til to kaker, ca. 2,5 cm høye.
  6. Stek kakene ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnene er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnene stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
  7. Eggekrem:
    Visp sammen eggeplommer, melk, sukker og maizena i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen. Varm opp smeten under omrøring til kremen begynner å tykne. Avkjøl kremen i kaldt vann.
  8. Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
  9. Fyll:
    Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med eggekremen. Rens jordbær og skjær dem i tynne skiver. Smelt sjokolade i en glassbolle over vannbad.
  10. Montering:
    Legg en marengsbunn på et fat. Ha på halvparten av kremblandingen og jordbærskivene. Legg på neste marengsbunn, resten av kremen og jordbærskivene. Pynt med litt smeltet sjokolade og et par hele jordbær med litt grønt. 

Tips: Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her