Sjokoladeterrine med valnøtter
Foto: Tom Haga

Sjokoladeterrine med valnøtter

Fremgangsmåte

Fragilite-bunn:
Pisk eggehviter og sukker til marengs. Rør i knuste valnøtter og  siktet mel. Stek i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Kutt opp i plater (i størrelse terrineform) mens den er varm.
Fyll:
Rør espresso og eggeplommene i den smeltede sjokoladen. Lag marengs av sukker og eggehviter. Skjær kremen i sjokoladen og deretter marengs i sjokolade/kremblandingen. Legg lagvis med bunnplatene i terrine-formen. Sett til frysing i 1 døgn.
Ganache:
Smelt alt sammen i en gryte og bruk til å smøre på den ferdige terrinen.
Valnøttvinaigrette:
Lag karamell av sukkeret i en panne. Bland i sitronsaft, olje og nøtter.
Espressosaus:
Kok opp fløte og sukker. Ha i vaniljestang og espressobønner. Hell blandingen over eggeplommer under kraftig omrøring. Kok forsiktig opp og ta gryten vekk fra kokeplaten. Sil av.

Sendt inn av Emil Heimdal, Craigs Kjøkken - Stavanger

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her