Sjømatsuppe
Foto: Pinkybird

Sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Fremgangsmåte

  1. Kok opp rekeskallet med vann, skru ned varmen og la det småkoke i 40 minutter.
  2. Finhakk fennikel, løk, hvitløk og tomater og fres alt i en kjele med smør. T
  3. ilsett hvitvin og la det koke inn til det kun er halvparten av væsken igjen.
  4. Sil over rekekraften og la det trekke i 30 minutter.
  5. Smak til suppen med salt og pepper.  
  6. Skjær fisken i biter på 5x5 cm. Ha fisken i suppen sammen med blåskjell og hjerteskjell og la alt trekke i 5 min.
  7. Pass på å ikke røre for mye i gryten.
  8. Tomat- og chilipesto: Kok opp de soltørkede tomatene i litt vann, ta til side og la stå i noen minutter.
  9. Hell av vannet og kjør i kjøkkenmaskin sammen med chili og olje til en pesto.
  10. Legg rekene i en suppebolle.
  11. Ha i suppen og til slutt en skje med tomat/chili-pesto.
  12. Server med nystekt brød.

Her finner du mange flere gode supper

Flere deilige kjøttsupper finner du her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Jan-Roger Støvind

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her