Skalldyrkraft

Ingredienser
1 kg skall av sjøkreps, hummer, ev. reker
3 ss nøytral olje
1 stk fennikel
2 stk løk
3 fedd hvitløk
15 stk korianderfrø
1 stk sitrongress
1 ss tomatpuré
1 ss brandy eller konjakk (kan sløyfes)
2 l vann

Fremgangsmåte

Hakk grønnsakene og sitrongresset i relativt små biter.

Skyll skallene godt og fjern paven helt.

Bland skall med 1 ss olje og brun i ovnen på 200 grader (ev i kasserollen om du bruker rekeskall).

Varm 2 spiseskjeer med olje i en kasserolle. Surr grønnsakene, sitrongress og korianderfrø. Tilsett tomatpuré og rør rundt - surr i noen minutter til.


Tilsett skallene. Nå kan du flambere om du ønsker ved å helle over 1 ss konjakk eller brandy og tenne på i løpet av et sekund (ikke gjør dette under kjøkkenvifta).

Tilsett kaldt vann og kok opp. La kraften syde i 1 time.

Sil og avkjøl.

Frys ned det du måtte ha for mye.

Sendt inn av Finn Birger Halvorsen

Forsiden akkurat nå
Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kyllingen en sommerlig eksotisk vri i dag
Dagens rett
Kyllingfilet med melon- og mangosalat

Gi kyllingen en sommerlig eksotisk vri i dag

Det skal ikke mye til for å gjøre kyllingmiddagen litt mer spennende. Slik som i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her