Sauce Bolognese

Sausen er veldig tykk og passer meget bra til Lasagne Verde Bolognese. Den karamelliserte løken og blandingen av forskjellig kjøtt gir en utrolig rikhet, fylde og balanse i sausen.

Fremgangsmåte

Varm oljen i en stor panne på middels varme. Tilsett løken, rør rundt og legg på lokk. Rør en gang i blant. La løken surre i 20 minutter til den er gjennomkokt og svakt gylden. Ta av lokket og fortsett kokingen i 15 minuttter, til løken er svakt karamellisert (pass på at den ikke blir brent!). Rør inn gulrot, selleri, salt og pepper og la det hele koke i 5 minutter. 
 
Tilsett kjøttet (ikke kyllingleveren ennå!) og rør det inn med en trespade. La det steke til kjøttet ikke lenger er rødt. Tilsett kyllingleveren og la det hele koke i enda 5 minutter. 
 
Tilsett tomatsausen, 2 dl av buljongen og all hvitvinen. Rør det hele godt sammen og la det syde uten lokk forsiktig (skal knapt boble!) i 1 ½ time. Tilsett resten av buljongen, rør rundt og la de syde videre i ytterligere 1 ½ time. Tilsett muskat og justér med salt og pepper.

Sendt inn av Svein Ringstad

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her