Sauce Bolognese

Sausen er veldig tykk og passer meget bra til Lasagne Verde Bolognese. Den karamelliserte løken og blandingen av forskjellig kjøtt gir en utrolig rikhet, fylde og balanse i sausen.

Fremgangsmåte

Varm oljen i en stor panne på middels varme. Tilsett løken, rør rundt og legg på lokk. Rør en gang i blant. La løken surre i 20 minutter til den er gjennomkokt og svakt gylden. Ta av lokket og fortsett kokingen i 15 minuttter, til løken er svakt karamellisert (pass på at den ikke blir brent!). Rør inn gulrot, selleri, salt og pepper og la det hele koke i 5 minutter. 
 
Tilsett kjøttet (ikke kyllingleveren ennå!) og rør det inn med en trespade. La det steke til kjøttet ikke lenger er rødt. Tilsett kyllingleveren og la det hele koke i enda 5 minutter. 
 
Tilsett tomatsausen, 2 dl av buljongen og all hvitvinen. Rør det hele godt sammen og la det syde uten lokk forsiktig (skal knapt boble!) i 1 ½ time. Tilsett resten av buljongen, rør rundt og la de syde videre i ytterligere 1 ½ time. Tilsett muskat og justér med salt og pepper.

Sendt inn av Svein Ringstad

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her