Skinnstekt ishavsrøye fra Bardu, speket røyerull med sjøkrepsmousse, mango chilisalsa
Foto: Jan H. Amundsen

Skinnstekt ishavsrøye fra Bardu, speket røyerull med sjøkrepsmousse, mango chilisalsa

Denne retten er komponert av den prisbelønte kokken Kari Innerå. Den tar litt tid å lage, men det vil du ikke angre på.

Fremgangsmåte

  1. Speket røye:
  2. Kjør sukker, salt og vann på stavmixer til saltet har løst seg opp, legg så fileten i laken i ca 40 min. Settes på frys og skjæres så i tynne skiver på oppskjærsmaskin og fylles med sjøkrepsmoussen.
  3. Sjøkrepsmousse:
  4. Kjør eggeplomme og sjøkreps med salt til farse, pisk eggehviten med litt salt til den blir luftig. Pisk fløten til den er tykk, men flytende.
  5. Vend så forsiktig inn eggehviter og fløte i farsen og smak til med limezest, limejuice og ingefær.
  6. Sprøytes i former og posjeres ved 70 grader i ca 10 min.
  7. Mango & chilisalsa:
  8. Skrell mangoen og kjør halvparten på blender til pure, kutt resten opp i fine terninger og bland sammen med finkuttet chili. Smakes til med sitronjuice.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kari Innerå, En smak av oliven, Harstad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her