Skinnstekt ishavsrøye fra Bardu, speket røyerull med sjøkrepsmousse, mango chilisalsa
Foto: Jan H. Amundsen

Skinnstekt ishavsrøye fra Bardu, speket røyerull med sjøkrepsmousse, mango chilisalsa

Denne retten er komponert av den prisbelønte kokken Kari Innerå. Den tar litt tid å lage, men det vil du ikke angre på.

Fremgangsmåte

  1. Speket røye:
  2. Kjør sukker, salt og vann på stavmixer til saltet har løst seg opp, legg så fileten i laken i ca 40 min. Settes på frys og skjæres så i tynne skiver på oppskjærsmaskin og fylles med sjøkrepsmoussen.
  3. Sjøkrepsmousse:
  4. Kjør eggeplomme og sjøkreps med salt til farse, pisk eggehviten med litt salt til den blir luftig. Pisk fløten til den er tykk, men flytende.
  5. Vend så forsiktig inn eggehviter og fløte i farsen og smak til med limezest, limejuice og ingefær.
  6. Sprøytes i former og posjeres ved 70 grader i ca 10 min.
  7. Mango & chilisalsa:
  8. Skrell mangoen og kjør halvparten på blender til pure, kutt resten opp i fine terninger og bland sammen med finkuttet chili. Smakes til med sitronjuice.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kari Innerå, En smak av oliven, Harstad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her