Skinnstekt laks med salsa verde
Foto: Tom Haga

Skinnstekt laks med salsa verde

Ingredienser

600 g laksefilet med skinn
300 g assortert sopp
1 rødløk, i tynne båter
salt og pepper

Salsa Verde:
½ bunt bladpersille
4 fedd hvitløk
1 ss kapers
2 sardiner eller ansjos
2 dl olivenolje

Polenta:
1 dl polentagryn
4 dl kyllingbuljong
½ ts salt
100 g smør
50 g Parmesan ost, revet
½ dl olivenoljesalt og pepper

Fremgangsmåte

Kjør ingrediensene til salsaen i en foodprosessor til en grov masse. Kok opp kyllingbuljong med salt og smør i en kjele. Tilsett polentagryn. Rør godt. La småkoke i ca. 25 minutter med lokk. Rør ofte. Tilsett Parmesan ost og rør godt inn. Smak til med salt og pepper. Ha polentaen i en rund eller firkantet form, slik at høyden på polentaen blir ca. 2 cm. Avkjøl og skjær i ønsket form og størrelse. Skrap laksefileten fri for skjell og del den i 4 stykker. Dryss over salt og pepper.

Stek laksen på middels varme med skinnsiden ned i ca. 4 minutter. Ta den av varmen og la den hvile med skinnsiden opp. Stek sopp og løk i samme panne, dryss over salt og pepper. Stek polentaen i en middels varm panne i litt olivenolje til den er gyllen brun. Server laksen med polenta og Salsa Verde.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
At hvitvin herfra kan være så frisk og god, er en god nyhet
+
Ukens vin

At hvitvin herfra kan være så frisk og god, er en god nyhet

Om flaskeformen skremmer, lukk øynene for innsiden byr på rimelig vin med herlig karakter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Blåskjell trives godt i sterke omgivelser - her med chili
Dagens rett
Blåskjell Red Hot Chili

Blåskjell trives godt i sterke omgivelser - her med chili

Blåskjell spiller fortsatt hovedrollen, og hvor sterk retten skal være bestemmer du selv ved hjelp av mengden chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En agurksalat som denne er perfekt til fisk eller kjøtt, men kan nytes som den er
Dagens rett
Agurksalat med rips rødløk og rugsprø

En agurksalat som denne er perfekt til fisk eller kjøtt, men kan nytes som den er

Så god som den norske agurken er nå, fortjener den å spille hovedrollen. Denne salaten kan gjøres enda mer mettende ved å tilsette ost, eller servere den til fisk eller kjøtt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kremet pastarett med sei og agurk går ned på høykant
Dagens rett
Sei og pasta med kremet saus og agurk

En kremet pastarett med sei og agurk går ned på høykant

Med agurk i sausen blir denne ellers så fyldige pastaretten litt lettere og mer sommerlig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne vinen til høstens kantareller
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Prøv denne vinen til høstens kantareller

I de største polutsalgene finner du nå den perfekte vin til kantarellrisotto, og med på kjøpet får du en spennende historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her