- Legg elgekjøttet i ildfast form.
- Mos lauken godt, og varm den sammen med litt olje og litt kviteseid-smør. Bland i resten, og smør alt på elgekjøttet.
- Steikast i bakarovnen på nederste rille fram til kjernen av kjøttet holder ca 60-65 grader.
- Ta kjøttet ut og la det ligge til det blir kjølig. Settes deretter i kjøleskap med folie rundt. Skjerast i tynne skiver før servering.
- Waldorfsalaten:
- Lag krem av fløten. Rør forsiktig inn majonesen.
- Hakk valnøttane og sellerirota.
- Del druene i 2 og fjern eventuelle steinar.
- Del eplene og stangsellerien i bitar på størrelse med ei 5-krone. Del ananasbitane i 2. Bland alt forsiktig.
Her finner du mange oppskrifter med elg
Her finner du deilige retter med vilt
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs