Skrei med asiatiske smaker
Godfisk.no

Skrei med asiatiske smaker

Skrei trives veldig godt sammen med intense smaker som i denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Skreien:
Sett på ovnen på 220 grader over-og undervarme

Legg porsjonsstykker av skrei på et ildfast fat. Tørk av skreien med kjøkkenpapir.

Bland sammen alle ingrediensene til sausen og legg 1-2 ss saus på hvert stykke.

Sett fatet på nest øverste rille i forvarmet ovn på 220 grader i 6-10 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene. Skreien er klar når den begynner å flake seg når man trykker på den.

Sprø rødkålsalat:
Snitte strimler av rødkål, rødløk og paprika så fint du klarer og legg i en bolle.

Bland ingrediensene til sausen og hell over.

Kna grønnsakene og sausen sammen i 1 minutt og la det stå minst 10 minutter før servering.

Rødkålsalaten kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskap.

Luftig Jasminris:
Skyll risen 2 minutter i kaldt vann.

Ha ris, vann, salt og limeskivene i en kjele og kok opp under sporadisk omrøring, da er det mindre sjanse for at den setter seg fast i bunnen.

Legg på et lokk når risen er kokt opp å skru ned varmen til lavt nivå.

La risen trekke under lokk i 15 minutter, uten å røre i den.

Ta kjelen av platen, løft av lokket, plukk ut limeskivene som kastes, og la risen dampe i 5 minutter til før du tilsetter olivenoljen og løfter risen forsiktig i kjelen med en slikkepott.

Tips:
Dersom du rører i risen under selve kokingen eller for raskt etter koking blir det en stor klebrig ball fremfor luftig ris.

Se våre andre oppskrifter med skrei

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her