små yoghurtbrød - rundstykker

Ingredienser
3 dl matyoghurt
3 dl lunkent vann
50 g smør/margarin, mykt
50 g gjær
1 ts salt
50 g solsikkefrø
100 g havregryn
100 g sammalt hvete, grov
ca 600 g hvetemel

pensles med melk eller sammenvispet egg

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i bakebollen. Elt deigen godt sammen, bruk helst kjøkkenmaskin.
Tilsett evt mer væske eller mel underveis, deigen skal være litt klissete - men allikevel slippe bollen.
Dekk til deigen og la den heve ca 1 time på et lunt sted. Trykk ned deigen en gang underveis.

Del deigen i ca 20 emner og trill runde eller avlange rundstykker. Legges på bakepapirkledd stekebrett og etterheves under klede i ca 45 min.
Pensle med melk eller egg og stekes som angitt. Avkjøles på rist.
Frys dem du ikke bruker.

Stekes ved 200 grader i ca 20 min på midterste rille.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her