små yoghurtbrød - rundstykker

Ingredienser
3 dl matyoghurt
3 dl lunkent vann
50 g smør/margarin, mykt
50 g gjær
1 ts salt
50 g solsikkefrø
100 g havregryn
100 g sammalt hvete, grov
ca 600 g hvetemel

pensles med melk eller sammenvispet egg

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i bakebollen. Elt deigen godt sammen, bruk helst kjøkkenmaskin.
Tilsett evt mer væske eller mel underveis, deigen skal være litt klissete - men allikevel slippe bollen.
Dekk til deigen og la den heve ca 1 time på et lunt sted. Trykk ned deigen en gang underveis.

Del deigen i ca 20 emner og trill runde eller avlange rundstykker. Legges på bakepapirkledd stekebrett og etterheves under klede i ca 45 min.
Pensle med melk eller egg og stekes som angitt. Avkjøles på rist.
Frys dem du ikke bruker.

Stekes ved 200 grader i ca 20 min på midterste rille.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her