Smakfulle pepperkaker med mandler
Foto: TINE

Smakfulle pepperkaker med mandler

Her er oppskrift på juleklassikeren pepperkaker. I denne har vi tatt med både kremfløte og mandler. Det gir kakene det lille ekstra.

Fremgangsmåte

Tips: Husk at pepperkakedeigen trenger å ligge kaldt en stund før du skjærer den i skiver. Det aller beste er å lage deigen dagen før kakene bakes ut.

Dag 1:
Skold mandlene og la dem tørke på kjøkkenpapir før du hakker dem fint.

Kok opp smør, sirup, fløte og melis i en kjele. Avkjøl blandingen og rør inn resten av ingrediensene.

Arbeid deigen sammen, trill pølser ca. 3 cm i diameter og pakk dem i plastfolie.

Sett deigen kjølig til neste dag.

Dag 2:
Sett stekeovnen på 175 grader og dekk en stekeplate med bakepapir.

Skjær tynne skiver av deigen og legg dem på stekeplaten. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 minutter til de får en fin og gyllen farge.

Avkjøl kakene på bakeplatene en stund før de legges på rist.

Flere oppskrifter på pepperkaker 

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Slik lager du perfekte pepperkakehus 

Hjemmelaget konfekt og supre julegodter 

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen