Smultboller (Loukoumathes) (Hellas)

Fremgangsmåte

(ca 30 stk.)

Sikt melet i en bolle og tilsett salt og tørrgjær. Bland godt. Tilsett vannet og rør til en jevn deig. La deigen heve under klede på et lunt sted i én time, eller til den har dobbel størrelse.

Varm frityroljen til det bruser rundt en trepinne som stikkes ned i den.

Drypp teskjestore biter av deigen rett i oljen, omtrent seks i gangen. Dypp teskjeen i kaldt vann, så deigen ikke fester seg på den. Smultbollene svulmer opp og stiger til overflaten nesten med en gang. Snu dem og ta dem opp med hullsleiv nnår de er gylne. La dem renne av på kjøkkenpapir.

Drypp honning på smultbollene og dryss på kanel og perlesukker. Server dem helt nystekte.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er nå du skal fråtse i vannmelon - også til lunsj eller middag
Dagens rett

Det er nå du skal fråtse i vannmelon - også til lunsj eller middag

La deg friste av denne deilige sommersalaten til middag i dag - enkel å lage er den også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her