Sobanudler med sesamfrø (Marias Salt og Søtt)
Marte Kvello

Sobanudler med sesamfrø (Marias Salt og Søtt)

Ingredienser

75 g sesamfrø
salt
250 gram sobanudler (fåes i endel innvandrerbutikker og velassorterte matvareforretninger)
2 ts riseddik
2 ss soyasaus
2 ts honning
2 ts sesamolje
4-5 vårløk, skåret i tynne skiver/ringer

Fremgangsmåte

  1. Sett på en kjele med vann til koking, ha i litt salt.
  2. Kok sobanudlene etter anvisning på pakken.
  3. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne på nokså høy varme til de blir gyllenbrune. Ha dem over i en bolle eller på en tallerken.
  4. Ha noen isbiter i en bolle, og fyll på med iskaldt vann. Når nudlene er ferdigkokte, hell dem over i en dørslag og la vannet renne av. Ha dem så rett over i bollen med isvann, slik at de avkjøles så raskt som mulig. (Dette for å unngå at de skal fortsette å "koke" og derfor bli slappe og vassne i smaken.) La dem renne av i dørslaget igjen.
  5. Bland eddik, soyasaus, honning og sesamolje i en bolle (som får plass til nudlene etterpå).
  6. Ha nudler og vårløk i bollen, og bland alt godt.
  7. Ha i sesamfrøene og bland igjen.
    Tips: Ideellt sett skal dette nå stå i en halvtimes tid for at smakene skal få satt seg, men det er ikke strengt tatt nødvendig.

Sendt inn av Marte Kvello

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød
Dagens rett

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød

Om du skal på tur med familiens yngste, er det dette du skal ta med deg. Høydepunktet blir når barna får grille sine egne pølser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her