Legg byggrynene i bløt i kaldt vann kvelden i forveien.
- Skjær kjøttet i porsjonsbiter hvis du ønsker å servere det i suppa. Hvis du vil servere det for seg, kan det kokes i et helt stykke.
- Fyll en kjele med vann og legg kjøttet oppi. Kok opp og skum av.
- Ha i pepperkornene og la trekke ved svak varme til kjøttet er mørt. Det tar minst halvannen time.
- La gjerne kjøttet stå dobbelt så lenge hvis du har mulighetene, men pass på at varmen er skrudd ned slik at det så vidt er krusninger på overflaten.
- Ha i byggrynene og la koke i 10 minutter. Ha deretter oppi gulrøtter, kålrot og poteter. Kok opp og skum av igjen.
- Ha i timian og saltet. La koke til grønnsakene er møre, ca. en halv time. Smak til med salt og pepper.
- Ta opp kjøttet og skjær det i passe store serveringsbiter.
- Server suppen ved siden av kjøtt, kokte poteter og godt flatbrød eller grovt brød.
Se våre andre oppskrifter på sodd
li abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs