Del kyllingen i 8 serveringsstykker: Skjær ned langs brystbenet, brett ut og skjær langs ryggbenet på begge sider. Del der det er naturlig mellom bryst og lår. Lårene deles over ved leddet, mens bryststykket deles bare over på midten.
Hakk løken, press hvitløken og skjær paprikaene i strimler. Varm oljen i en vid panne. Krydre med salt og pepper og brun kyllingbitene. Ta dem opp.
Fres løk, hvitløk og paprika. Ta det opp.
Fres risen i resten av oljen. Ha i safran (gurkemeie), buljong og hvitvin. Småkok ris og kylling ca. 20 minutter.
Damp blåskjell i ca. 5 minutter til de åpner seg.
Skrell scampiene og stek dem i litt olje til de får en fin, rosa farge.
Rens de fleste rekene, men pynt med noen hele reker og kreps.
Legg alt pent oppå risen og server på store, varme tallerkener. Pynt med frisk timian.
Lyst til å lage en annen paella
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig