Spicy thailandsk maissalat
Apéritif

Spicy thailandsk maissalat

Denne herlige thailandske maissalaten smaker intenst av tropisk sommer. Solmodnetomater og saftig fersk mais møter hjerteskjell.

Fremgangsmåte

  1. Skyll skjellene og plukk gjennom dem. Kast de som eventuelt ikke lukker seg.
  2. Smelt smør og olje i en dyp panne eller vid gryte på middels til høy varme. Ha i sjalottløk, sitrongress (dunk med baksiden av kniveggen) og birdseye chili, stek i ca. 1 minutt.
  3. Ha hvitvin og skjell i pannen. Rør forsiktig, men raskt sammen, skru opp varmen og sett på lokket. Damp på høy varme i ca. fem minutter til skjellene har åpnet seg. Rist litt på pannen innimellom.
  4. Ha birdseye chili og hvitløk i en stor morter.
  5. Støt chili og hvitløken til en grov paste med pistilen .
  6. Ha i aspargesbønner og støt forsiktig til de blir lett knust.
  7. Tilsett brunt sukker, soyasaus og limejuice. Ha i tomater og cashewnøtter og knus dem lett. 
  8. Skjær mais fra kolben og ha i en stor bolle sammen med raspede gulrøtter.
  9. Hell over innholdet fra morteren og bland godt. Ha i dampede skjell og server straks. 

Tips:
Svært få har en morter som er stor nok for innholdet i denne salaten. Bruk en stor frysepose med lynlås som du pakker inn i et håndkle og dunker med en kjevle istedet. 

Birdseye chili er veldig sterke. Smak deg forsiktig frem til mengden du selv foretrekker.

Får du ikke tak i vongole eller hjerteskjell kan blåskjell benyttes. Salaten er vel så god uten skjell. 

Her finner du flere fristende thaioppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her