Sprøstekt steinbit med blåskjellsauterte grønnsaker
Norges sjømatråd

Sprøstekt steinbit med blåskjellsauterte grønnsaker

Stek steinbiten sprø å lag blåskjellsauterte grønnsaker til. Det blir et herlig måltid som du og dine garantert vil huske og du selvfølgelig vil lage flere ganger.

Fremgangsmåte

Slik steker du fisken
Skrap av skjellene på fisken (hvis den har skinn) og del opp i ønsket størrelse. Salte og pepre fisken på begge sider.
 

Start stekingen med en god og varm teflon (eller en nonstick panne) med 2 ss solsikkeolje. Legg fisken med skinnsiden ned i oljen.

La fisken steke på moderat-høy varme til den begynner å få et sprøtt skinn. Snu fisken og ha i smøret og hvitløken (som du bare knuser lett med den flate siden av kniven) i pannen.

Trekk pannen til side og la fisken trekke seg ferdig i panna. Denne metoden kan man bruke med og uten skinn og på de fleste fiskearter.

Blåskjell
Skyll blåskjellene og rens dem for rur og byssustråder.

Kutt sjalottløken og hvitløken grovt, og fres det i smøret i en kjele over høy varme uten at det får farge.

Ha på blåskjellene og hvitvinen og legg på tyngde på skjellene (ca 5 tallerkner). Kok opp og la skjellene koke 1-2 minutter og trekk kjelen til siden.

Kraften siles av og blåskjellene renses mens de er nykokte, brukes etter ønske.

Sil av kraften og kok den inn til det halve. Vi bruker 1 dl av denne varme blåskjellkraften, og nå røres smøret inn med en visp, uten å koke sausen.

Smak til med sitron og salt. Alle grønnsaker og urter vendes inn rett før servering.

Sauterte grønnsaker
Skjær en fenikkel i båter og kok den i lettsaltet vann i fire minutter.

Del en tomat i to og skrap ut innmaten med en skje. Skjær den opp i terninger. Kok potetene møre og del de i to.

Vend grønnsakene inn i blåskjellkraften sammen med noen av de rensede blåskjellene, legg opp på tallerkenen og legg den sprøstekte steinbiten oppå.

Her finner du mange deilige oppskrifter på steinbit

Se alt det deilige du kan lage med aubergine

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her