Sprøstekte torsketunger

Ingredienser
20 torsketunger

1 dl hvetemel

2 egg, sammenpisket

2-3 dl loffsmuler

2 ss sesamfrø

salt og pepper

olje/smør til steking

1 bunt ruccolasalat

1 liten bunt dill

1/2 sitron

olivenolje



Pancetta og appelsinsaus

100 g pancetta, evt. bacon

1 sjalottløk

2 dl ferskpresset appelsinsaft

1 ss soyasaus

50 g smør




Remuladedipp

1 dl majones, evt. lettmajones

2 ss hakket sylteagurk

2 ss hakket kapers

2 ss finhakket løk

1 hardkot egg, hakket

Friske urter etter smak f.eks. kjørvel eller persille

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Skyll, rens og tørk torsketungene. Vend tungene først i mel tilsatt salt og pepper, så i egg og til slutt i loffsmuler blandet med sesamfrø. Stek de panerte torsketungene i en stekepanne med smør og olje.

Skru ned varmen og etterstek i 8-10 minutter. Skjær pancettaen i små biter og fres dem i smøret sammen med sjalottløken. Hell av fette og ta vare på det.

Tilsett appelsinsaften og la det koke inn til nesten sirupskonsistens. Ha i soyasaus og stekefettet. Lag en liten salat av ruccola og dill. Bland inn litt olivenolje, noen dråper sitronsaft og salt.

Legg litt salat midt på tallerkenen, de sprøstekte torsketungene rundt og sausen litt her og der.

De sprøstekte torsketungene smaker også fortreffelig med en remuladedipp.Kan anbefales, gjerne med råstekte poteter og litt sitron til å presse over.

Sendt inn av Trond Hjorthaug

Forsiden akkurat nå
Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød
Dagens rett

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød

Om du skal på tur med familiens yngste, er det dette du skal ta med deg. Høydepunktet blir når barna får grille sine egne pølser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her