Squashkake med nĂœrkrem og tindved
Foto: Mats Widén

Squashkake med nĂœrkrem og tindved

FremgangsmÄte

Squashkake:
Sett ovnen på 185 grader. Riv halvparten av squashen på den fine siden av rivjernet, og halvparten på det grove.

Pisk egg og sukker sammen til en luftig eggedosis, og ha i vaniljeekstrakt.

Kjør dadlene til puré og pisk dem sammen med eggedosisen. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og vend dem inn i eggedosisen uten å røre for mye. Rør inn squash og sitronskall tilslutt.

Hell røra over i en form (20x30cm) og stek til den er fast i midten, ca 30 minutter.

Nýrkrem:
Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann i 5 minutter.

Kok opp fløte, sukker og vaniljestang, ta gryta av varmen og rør inn gelatinen til den er helt oppløst.

Rør inn nýr, og sil blandingen over i en 0,5-liters spumaflaske som lades med én patron.

Rist flasken godt, og sett den på hodet/opp-ned i kjøleskapet. Rist på den hvert 10 minutt til den er kald.

Tindvedsirup:
Ha alt i en gryte og la det koke i ca. fem minutter. Skru av varmen, sett på lokk, og la det trekke i 1 time. Press væsken gjennom et klede over i en gryte, og reduser til en tykk sirup.

Oppskriften gir mer enn det som trengs til desserten, men den kan helles over på sterilisert glass og brukes senere. Halver mengdene om du ikke vil ha noe til overs.

Tindvedmarengs:
Sett ovnen på 100 grader, og gjør klart et stekebrett med bakepapir på.

Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin til de begynner å stivne (ca. 3 minutter). Samtidig varmes tindvedsirupen opp til 115 grader. Hell sirupen over i eggehvitene i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Skru opp hastigheten og fortsett å piske til bollen ikke er varm lenger, og du har en luftig og skinnende marengs (ca 7 minutter). Spre marengsen utover et bakebrett, ca 1 cm tykt. Stekes i 2,5 time. Skru så av ovnen, sett døra på gløtt, og la marengsen stå i 1 time før du tar den ut.

Montering:
Riv kaken opp i ujevne biter og legg i en skål. Sprøyt på noen dotter med nýrkrem, brekk opp marengsen i mindre biter og plassér mellom kakebitene. Drypp en teskje tindvedsirup over toppen og smuldre over litt marengs tilslutt. Pynt gjerne også med 3-4 tindvedbær.
 

Sendt inn av Trine FĂŠraas

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nÄ
Sommerens saftigste pinot noir finnes pÄ nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes pÄ nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en ĂŒberkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 2

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravĂŠr av smĂžr og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjĂžr at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjĂžr at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 4

Topp kjĂžp: SĂžrfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjĂžp: SĂžrfransk spesialitet til skalldyrene

En drĂžm til Ăžsters, blĂ„skjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller nĂ„r du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 5

Sommerens beste dessert lager du pÄ grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du pÄ grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bÊr fÄr fÞlge av en kaldrÞrt vaniljekrem - ogsÄ den hjemmelaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 6

GrÞnn softis-suksess pÄ brygga

Pascals lysgrÞnne softis-kiosk pÄ Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
FÄ ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver sÞndag fÄr du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vÄre her