Squashkake med nýrkrem og tindved
Foto: Mats Widén

Squashkake med nýrkrem og tindved

Fremgangsmåte

Squashkake:
Sett ovnen på 185 grader. Riv halvparten av squashen på den fine siden av rivjernet, og halvparten på det grove.

Pisk egg og sukker sammen til en luftig eggedosis, og ha i vaniljeekstrakt.

Kjør dadlene til puré og pisk dem sammen med eggedosisen. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og vend dem inn i eggedosisen uten å røre for mye. Rør inn squash og sitronskall tilslutt.

Hell røra over i en form (20x30cm) og stek til den er fast i midten, ca 30 minutter.

Nýrkrem:
Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann i 5 minutter.

Kok opp fløte, sukker og vaniljestang, ta gryta av varmen og rør inn gelatinen til den er helt oppløst.

Rør inn nýr, og sil blandingen over i en 0,5-liters spumaflaske som lades med én patron.

Rist flasken godt, og sett den på hodet/opp-ned i kjøleskapet. Rist på den hvert 10 minutt til den er kald.

Tindvedsirup:
Ha alt i en gryte og la det koke i ca. fem minutter. Skru av varmen, sett på lokk, og la det trekke i 1 time. Press væsken gjennom et klede over i en gryte, og reduser til en tykk sirup.

Oppskriften gir mer enn det som trengs til desserten, men den kan helles over på sterilisert glass og brukes senere. Halver mengdene om du ikke vil ha noe til overs.

Tindvedmarengs:
Sett ovnen på 100 grader, og gjør klart et stekebrett med bakepapir på.

Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin til de begynner å stivne (ca. 3 minutter). Samtidig varmes tindvedsirupen opp til 115 grader. Hell sirupen over i eggehvitene i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Skru opp hastigheten og fortsett å piske til bollen ikke er varm lenger, og du har en luftig og skinnende marengs (ca 7 minutter). Spre marengsen utover et bakebrett, ca 1 cm tykt. Stekes i 2,5 time. Skru så av ovnen, sett døra på gløtt, og la marengsen stå i 1 time før du tar den ut.

Montering:
Riv kaken opp i ujevne biter og legg i en skål. Sprøyt på noen dotter med nýrkrem, brekk opp marengsen i mindre biter og plassér mellom kakebitene. Drypp en teskje tindvedsirup over toppen og smuldre over litt marengs tilslutt. Pynt gjerne også med 3-4 tindvedbær.
 

Sendt inn av Trine Færaas

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her