Stekt asparges og blomkål med blomkålpuré med olivenolje og gressløk
Foto: Eva Brænd

Stekt asparges og blomkål med blomkålpuré med olivenolje og gressløk

Fremgangsmåte

Retten:
Rens og del blomkålen i buketter. Ta vare på restene til puréen. Kok blomkålbukettene i godt saltet vann til de begynner å bli møre, avkjøles med en gang i rikelig kaldt vann. La de renne godt av seg.

Skjær vekk 3 cm av roten, skrell den nederste delen av aspargesen. Kok den i godt saltet vann i ca 1 til 2 minutter. Avkjøl raskt i kaldt vann. Ta aspargesen opp av vannet og tørk godt.

Stek blomkålbukettene og aspargesene i hver sin panne, til de begynner å bli lett gylne.
Smak til med salt og pepper.

Puréen:
Sauter blomkålbitene og løken i olje. Hell så grønnsakskraft over blomkålen og kok til den er mør. Hell av kraften og kok den inn. Kjøres til puré, smak til med salt og pepper. Monteres med olje.

Sendt inn av Håvard Ravn Larsen

1
1/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen