- Rens og del blomkÄlen i buketter. Ta vare pÄ restene til puréen. Kok blomkÄlbukettene i godt saltet vann til de begynner Ä bli mÞre, avkjÞles med en gang i rikelig kaldt vann. La de renne godt av seg.
- SkjĂŠr vekk 3 cm av roten, skrell den nederste delen av aspargesen. Kok den i godt saltet vann i ca 1 til 2 minutter. AvkjĂžl raskt i kaldt vann. Ta aspargesen opp av vannet og tĂžrk godt.
- Stek blomkÄlbukettene og aspargesene i hver sin panne, til de begynner Ä bli lett gylne.
- Smak til med salt og pepper.
- Sauter blomkÄlbitene og lÞken i olje. Hell sÄ grÞnnsakskraft over blomkÄlen og kok til den er mÞr. Hell av kraften og kok den inn. KjÞres til puré, smak til med salt og pepper. Monteres med olje.