Stekt makrell med rømmesaus og agurksalat
Foto: Synøve Dreyer

Stekt makrell med rømmesaus og agurksalat

Sommermakrellen er en klassiker, og er svært lettlaget - og ikke minst sabla god. Her får du oppskriften med agurksalat og selvfølgelig rømmesaus.

Fremgangsmåte

  1. Agurksalat:
    Lag agurksalaten minst en halvtime før du skal spise.
  2. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper.
  3. Skjær agurken med mandolin eller ostehøvel og legg skivene i laken.
  4. Fisken og sausen:
    Skjær ut filetene på makrellen.
  5. Bland mel, salt og pepper og vend makrellfiletene i blandingen.
  6. Stek filetene i ca 2 minutter på hver side.
  7. Ta ut fisken. Strø hvetemel i pannen og ha i rømme. Visp i sausen og spe med litt melk eller fløte til ønsket konsistens.

Server med kokte poteter.

Tips: 
Steker du på skinnsiden til sist unngår du at filetene vrir seg. Steker du skinnsiden først kan du presse fisken flat noen sekunder med stekespaden.

Lekre oppskrifter med makrell

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her