Stekt makrell med rømmesaus
Foto: Synøve Dreyer

Stekt makrell med rømmesaus

Sommermakrellen er en klassiker, og er svært lettlaget - og ikke minst sabla god. Her får du oppskriften med agurksalat og selvfølgelig rømmesaus.

Fremgangsmåte

Agurksalat:
Lag agurksalaten minst en halvtime før du skal spise.

Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper.

Skjær agurken med mandolin eller ostehøvel og legg skivene i laken.

Fisken og sausen:
Skjær ut filetene på makrellen.

Bland mel, salt og pepper og vend makrellfiletene i blandingen.

Stek filetene i ca 2 minutter på hver side.

Ta ut fisken. Strø hvetemel i pannen og ha i rømme. Visp i sausen og spe med litt melk eller fløte til ønsket konsistens.

Server med kokte poteter.

Tips: Steker du på skinnsiden til sist unngår du at filetene vrir seg. Steker du skinnsiden først kan du presse fisken flat noen sekunder med stekespaden.

Kanskje du har lyst å lage flere retter med makrell?

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 69 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen